VEMU Diensten - Ventilatie Service Beek


WTW Systeem

Warmte terug win systeem is de voledige benaming

het wtw systeem zuigt de vuile lucht uit de keuken, badkamer, toilet en berging, deze lucht gaat door een warmtewisselaar heen die de warmte uit de lucht haalt

De buitenluchtaanzuig gaat ook door de wisselaar heen en daar wordt de warmte afgegeven aan de koudere buitenlucht.

De afzuiglucht en de buitenlucht worden beide door een filters geleid zodat de wisselaar en de toevoer kanalen schoon blijft.


wtw sytseem met opbouw buizensysteem in de berging.


WTW Systeem

WTW systeem de warmte die in de afgezogen lucht zit wordt gebruikt om de toevoer lucht te verwarmen via de wisselaar voordat deze de woning in word geblazen, belangrijk is dat de filters elk half jaar worden vervangen zo blijft de wisselaar en de wtw schoon en blijft optimaal werken.

Elk jaar een klein onderhoudsbeurt en tussen de 8 en 10 jaar een groot onderhoud met kanaal reiniging.

Klein Onderhoud voor het wtw systeem, wordt de wtw unit geheel gereinigd, ventielen worden gereinigd en afgesteld en het systeem wordt helemaal nagekeken.

De kosten voor Klein Onderhoud € 110,- incl. btw en 1 set filters.

Groot Onderhoud voor het wtw systeem, de wtw unit, kanalen en de ventielen worden gereingd en afgesteld en het gehele systeem wordt nagekeken.

Kanalen reiniging bij het groot onderhoud houd in dat de afzuigkanalen gereinigd worden, de toevoer kanalen worden nagekeken en evt gereinigd.

de kosten voor Groot Onderhoud € 190,- incl. btw. en 1 set filters.

De filterset is een basis doek filters, Cassete filters is een meerprijs, deze zitten in de Zehnder E300/E400 en alle Zehnder Q series, DUCO wtw's, en meerdere merken wtw's